Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Τριάντα ένα χρόνια μετά την πρώτη απόφαση για δωρεάν φοιτητική σίτιση στην Ελλάδα, εν έτη 2013 η σίτιση συνεχίζει να χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια στο μπουκέτο των ελληνικών πανεπιστήμιων.
Φλέγον ζήτημα παραμένει και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συγκεκριμένα στην λέσχη της Κομοτηνής, που την τροφοδοσία της έχει αναλάβει η “πιο γνωστή” εταιρία «Α. ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε-XOYTOS CATERING A.E»
Μετά από έλεγχο του ΕΦΕΤ, αποκαλύφθηκε το “κοινό μυστικό”. Διαπιστώθηκαν δείγματα προϊόντων στα όποια εντοπίστηκε DNA αλόγου. Στην εταιρία αυτή επεβλήθη το “συρρικνωμένο” πρόστιμο των 15.000€. Η Π.Α.Σ.Π ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ δεν θα επιτρέψει να δηλητηριάζουν εσένα, το πανεπιστήμιο μας, την παιδεία μας.
Ως παράταξη η όποια σέβεται και βρίσκεται στο πλάι του φοιτητή, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η Πρυτανεία να ανταπεξέλθει στις ευθύνες της και να προβεί άμεσα σε διαγωνισμό για την αντικατάσταση της εν λόγω ιδιωτικής εταιρίας «ΧΟΥΤΟΣ» από άλλη εταιρία τροφοδοσίας τροφίμων ή να αναλάβει το ίδιο το Πανεπιστήμιο την διαχείριση της λέσχης, κάτι το οποίο για εμάς... θα ήταν το ιδανικότερο όλων! Επίσης η εποπτεία της λειτουργιάς του εστιατορίου να διενεργείται από την επιτροπή έλεγχου συμβάσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα που θα καθορίζονται από την διοίκηση του πανεπιστήμιου, για την διασφάλιση της ποιότητας των μερίδων συμφώνα με όσα ορίζονται από τις αγορανομικές διατάξεις.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται τελευταία στο χώρο της εκπαίδευσης μας προδιαθέτει για καταιγιστικές αλλαγές που δύνανται να πλήξουν τα φοιτητικά κεκτημένα καθώς και το Ενιαίο Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κεντρικοί άξονες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά και φοιτητικών εστιατορίων με πρόσβαση μόνο σε λίγους. Εμείς απαιτούμε σίτιση για όλους τους φοιτητές απλά με την επίδειξη του πάσο.
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ πιστεύει ότι η παιδεία και η γνώση είναι το ύψιστο κοινωνικό αγαθό και αποτελεί χρέος του Κράτους να εξασφαλίζει την πρόσβαση σ' αυτήν σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως οικονομικών κριτήριων.
Η δωρεάν σίτιση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φοιτητικής μέριμνας, η οποία με την σειρά της, πάντοτε, αλλά κυρίως στις πολύ δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε σήμερα, αποτελεί την εγγύηση ότι η παιδεία είναι δικαίωμα όλων και μόνη ελπίδα ανάκαμψης και ουσιαστικής προόδου της κοινωνίας.
Η Π.Α.Σ.Π. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ είναι έτοιμη να συγκρουστεί με οτιδήποτε θίγει τα συμφέροντα και τα ακαδημαϊκά κριτήρια του φοιτητή.

ΠΑΣΠ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου