Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Κανονισμός εξετάσεων


Σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ. του Τ.Ε.Φ (1/13-10-2011) ισχύουν τα κάτωθι αναφορικά με τη διεξαγωγή των εξετάσεων:
1) Κανείς φοιτητής και καμία φοιτήτρια δεν θα εισέρχεται στο αμφιθέατρο ή στην αίθουσα εξετάσεων, αν είναι άδειο, προτού εισέλθουν οι επιτηρητές και του/της υποδείξουν πού θα καθίσει.
Τα μέλη ΕΤΕΠ του Τμήματός μας θα προσέρχονται στον χώρο των εξετάσεων 10 λεπτά πριν από την έναρξή τους, ώστε να μεριμνούν για αυτό.
2)  Φοιτητής/τρια που θα γίνει αντιληπτός/ή να γράφει πάνω στα έδρανα πριν από την έναρξη των εξετάσεων, θα αποκλείεται από τη συμμετοχή του/της σε αυτές (βλ. παρακάτω σημεία 4 και 7).
2) Θα ορίζεται από τον διδάσκοντα/τη διδάσκουσα ένας από τους επιτηρητές που θα ελέγχει την κάρτα φοιτητή και την αστυνομική ταυτότητα (ή το δίπλωμα οδήγησης ή το διαβατήριο), όταν παραδίδει την κόλλα αναφοράς.
Οι φοιτητές/τριες οφείλουν να έχουν μαζί τους κατά τις εξετάσεις αποδεικτικό στοιχείο της ταυτότητάς τους και πιο συγκεκριμένα την κάρτα φοιτητή και την αστυνομική ταυτότητα (βλ. προηγούμενη παράγραφο). Σε περίπτωση που κάποιος/α το αμελεί, δεν θα γίνεται δεκτή η συμμετοχή του/της στις εξετάσεις  (βλ. παρακάτω σημείο 4) και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το όνομα του/της εξεταζόμενου/ης φοιτητή/τριας δεν είναι το ίδιο με το όνομα εκείνου/ης που παραδίδει την κόλλα, θα ακολουθούνται οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες περί πλαστοπροσωπίας και απάτης.
3) Θα δίνονται σαφείς οδηγίες πριν από την εξέταση από τον διδάσκοντα/τη διδάσκουσα ότι τα κινητά οφείλουν να είναι κλειστά και σε θέση εμφανή (π.χ. δίπλα στο άδειο έδρανο). όπως και οι σημειώσεις, τα βιβλία, οι τσάντες και τα λοιπά προσωπικά αντικείμενα. Σε περίπτωση που κάποιος/α φοιτητής/ρια δεν ακολουθεί την οδηγία, θα αποκλείεται από τις εξετάσεις. Αν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων βρεθούν προσωπικά αντικείμενα ή βιβλία σε άλλη  θέση (π.χ. κάτω από το έδρανο), το γραπτό θα μονογραφείται (βλ. παρακάτω σημείο 4).
4) Όποιος/α φοιτητής/τρια γίνει αντιληπτός/ή από τους επιτηρητές ή τον διδάσκοντα ότι χρησιμοποιεί σμικρύνσεις ή άλλα μέσα αντιγραφής, θα απομακρύνεται από τον χώρο των εξετάσεων και το γραπτό του/της θα μονογράφεται και θα μηδενίζεται (δηλαδή στο βαθμολόγιο να εμφανίζεται ο βαθμός «Μηδέν» και όχι «Ένα» ή «Μονάδα»), ασχέτως αν έγινε αντιληπτός/ή προτού αρχίσει να γράφει ή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
5) Απαγορεύεται η έξοδος των φοιτητών που παραδίδουν λευκή κόλλα, αν δεν έχει περάσει μία (1) ώρα από την έναρξη της εξέτασης.
6) Θα συνοδεύεται οπωσδήποτε όποιος/α φοιτητής/τρια επιθυμεί να εξέλθει για λίγο από τον χώρο εξετάσεων για οποιονδήποτε λόγο (ζαλάδα, τουαλέτα κλπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου