Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση για τον τρόπο βαθμολόγησης του μαθήματος της Βυζαντινής Αγιολογίας !!!

Η βαθμολόγηση στο μάθημα της Βυζαντινής Αγιολογίας θα γίνει ως εξής:
1.       Όσοι κάνουν εργασία και βαθμολογηθούν με βαθμό >5
a.       απαλλάσσονται από τις εξετάσεις με το βαθμό της εργασίας τους
ή
b.      προσέρχονται στην εξέταση και συνυπολογίζεται ο βαθμός της εργασίας και ο βαθμός της εξέτασης ως εξής:
Βαθμός εργασίας + βαθμός εξέτασης/2= τελική βαθμολογία
Π.χ. εάν βαθμολογηθεί με 5 η εργασία και με 5 η εξέταση, ο τελικός βαθμός θα είναι 5+5/2=7,5.
Αν βαθμολογηθεί με 7.5 η εργασία και με 5 η εξέταση, ο βαθμός θα είναι 10.
Προσοχή: ο βαθμός της εξέτασης θα συνυπολογιστεί μόνο αν είναι >5. Αλλιώς θα υπολογιστεί μόνο ο βαθμός της εργασίας, αλλά δεν θα υπάρχει ποινή για την προσέλευση στην εξέταση χωρίς επιτυχία.
Δηλαδή εάν βαθμολογηθεί με 5 στην εργασία αλλά με 4 στην εξέταση, ο τελικός βαθμός θα είναι 5.
2.       Όσοι κάνουν εργασία και βαθμολογηθούν με βαθμό <5, θα προσέλθουν στη γραπτή εξέταση του Ιουνίου και θα βαθμολογηθούν με τον ίδιο τρόπο με συνυπολογισμό της εργασίας, δηλ. ως εξής:
Βαθμός εργασίας + βαθμός εξέτασης/2= τελική βαθμολογία
Π.χ. αν η εργασία βαθμολογηθεί με 4 και η εξέταση βαθμολογηθεί με 5, ο τελικός βαθμός θα είναι: 4 + 5/2 = 6,5.
Και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει ο βαθμός της εξέτασης να είναι μεγαλύτερος του 5 για να συνυπολογιστούν, αλλιώς μετράει ο υψηλότερος από τους δύο βαθμούς. Δηλ. 4 στην εργασία και 3 στις εξετάσεις → τελικός βαθμός 4.
Προσοχή: εφόσον κάποιος έχει πάρει εργασία αλλά δεν προσέλθει στο μάθημα για να την παρουσιάσει (ή την παρουσιάσει αλλά δεν την καταθέσει γραπτώς στη συνέχεια), θα βαθμολογηθεί στην εργασία με 2. Έτσι, για να έχει 5 στο στον τελικό βαθμό θα πρέπει να πάρει 6 στις εξετάσεις του Ιουνίου. Αντίστοιχα, αν γράψει 10 στην εξέταση, ο τελικός βαθμός θα είναι 7 κ.ο.κ.

3.       Όσοι φοιτητές δεν κάνουν εργασία, θα βαθμολογηθούν μόνο βάσει της γραπτής εξέτασης.

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

"Προτείναμε" και "Πετύχαμε" της ΠΑΣΠ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ !!!!!!!

Εδώ εκτίθενται οι προτάσεις που έχουν υλοποιηθεί από την ΠΑΣΠ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ τα τελευταία 4 χρόνια !!!!!!!

ΠΕΤΥΧΑΜΕ:
1)Τη δημιουργία ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ του Συλλόγου Φοιτητών μετά από τόσα χρόνια που ΔΑΠ και ΑΡΕΝ ψήφιζαν κάθε χρόνο ΚΑΤΑ στο να δημιουργηθεί προεδρείο.
2)Το μάθημα της Προϊστορικής Αρχαιολογίας να μη συμπεριλαμβάνεται στο νέο πρόγραμμα σπουδών λόγω του ιδιαίτερου αντικειμένου και εξειδικευμένου χαρακτήρα του.
3)Το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Κριτική Ζ’) να συμπεριλαμβάνεται στα κοινά και για τις δυο κατευθύνσεις μαθήματα, έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπία στο πρόγραμμα σπουδών.
4)Ο διαχωρισμός της  Νεοελληνικής από τη Βυζαντινή ειδίκευση να γίνεται στο Ζ’ εξάμηνο, θεωρώντας ότι αυτό θα συμβάλλει στην άμεση συγκεκριμενοποίηση του αντικειμένου και ότι θα παρέχει στον κάθε φοιτητή τις διπλάσιες γνώσεις.
5)Την οικονομική ενίσχυση των φοιτητών που θέλουν να παρακολουθήσουν κάποιο συνέδριο κάποιου καθηγητή του Τ.Ε.Φ. σε άλλη πόλη της Ελλάδας με χρήματα του Συλλόγου Φοιτητών «Οδυσσέας Ελύτης» (τηρουμένων κάποιων προϋποθέσεων π.χ αριθμός συμμετεχόντων, χρήματα Συλλόγου κλπ).
6)Οι φοιτητές του Η’ εξαμήνου να θεωρούνται επί πτυχίω και να μπορούν να εξετάζονται σε όλα τα μαθήματα (χειμερινού - εαρινού εξαμήνου), καθώς θεωρείται ότι έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών τους. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτήν την πρόταση την ενστερνίζεται η ΔΑΠ, πέρυσι όμως που με το νέο νόμο αυτή αυτομάτως καταργήθηκε δεν έκαναν καμία προσπάθεια για να αποφευχθεί αυτό. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΜΕΙΣ την επαναπροτείναμε και σε Γ.Σ. και σε Γ.Σ. καθηγητών και στη Σύγκλητο. Οπότε είναι εμφανές ποιος πραγματικά έκανε αυτήν την πρόταση. Φαίνεται βέβαια και στα πρακτικά των διοικητικών συμβουλίων στα οποία η ΔΑΠ λέει σε εμάς πως αυτό είναι παράνομο για να γίνει.
7)Την αγορά όλων των συγγραμμάτων, όλων των ομάδων, όλων των ετών, με χρήματα του Συλλόγου Φοιτητών, για τον εξοπλισμό της βιβλιοθήκης και τη διευκόλυνση των φοιτητών του τμήματος.
8)Τα μαθήματα επιλογής να αναγνωρίζονται στο πτυχίο εφόσον εξεταζόμαστε κανονικά σε αυτά.
9)Την παραχώρηση ενός δωρεάν corpus για όλο το 2ο και τη νεοελληνική κατεύθυνση του 3ου έτους με χρήματα από το ταμείο του Συλλόγου, καθώς δηλώθηκαν λάθος βιβλία στο σύστημα «Εύδοξος» και όλοι θα αναγκάζονταν να το αγοράσουν.

Φέτος προτείναμε:

1)Το πρόγραμμα της εξεταστικής να βγαίνει σε συνεννόηση με τους καθηγητές αλλά και με τους φοιτητές, έτσι ώστε να βολεύει και τις 2 πλευρές.
2)Τα αποτελέσματα της εξεταστικής να βγαίνουν 1 μήνα το αργότερο μετά την εξέταση του μαθήματος.
3)Όταν ένας καθηγητής εξετάζει παραπάνω από 1 μάθημα να διαμορφώνει το πρόγραμμα έτσι ώστε να μη συμπίπτουν τα μαθήματα του ιδίου σε μία μέρα.
4)Να αγοραστούν όσα συγγράμματα δηλώνονται στον Εύδοξο και δεν είναι διαθέσιμα στη Βιβλιοθήκη της σχολής μας.
5)Να δημιουργηθεί εμβόλιμη εξεταστική, δηλαδή όταν 1 φοιτητής αποτυγχάνει στο τελευταίο του μάθημα να έχει τη δυνατότητα να ξαναδώσει το μάθημα την περίοδο της εξεταστικής.
6)Να δημιουργηθεί ένα επιπλέον τμήμα για το μάθημα «Μεσαιωνική Φιλολογία και Πληροφορική» του χειμερινού εξαμήνου, καθώς λόγω του συνωστισμού στα μαθήματα πολλοί φοιτητές της Νεοελληνικής κατεύθυνσης δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το μάθημα παρ’ όλο που ήταν υποχρεωτικό για αυτούς αφού ήταν αναγκαίο να συμπληρώσουν έναν προκαθορισμένο αριθμό Βυζαντινών μαθημάτων.
7)Να αγοραστεί φωτοτυπικό μηχάνημα το οποίο θα παραχωρηθεί στο Σύλλογο Φοιτητών, ώστε να διευκολύνονται οι φοιτητές.
8)Να γίνει πρακτική στο Η’ εξάμηνο σε συνεργασία με όποιον καθηγητή έχει τη διάθεση να συμμετέχει, αφού η Ελληνική Φιλολογία Δ.Π.Θ. είναι η μοναδική που δεν έχει πρακτική άσκηση.

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Καλή Ανάσταση!



Η ΠΑΣΠ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ  εύχεται η θυσία, η Σταύρωση και η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει αγάπη και ευτυχία στις καρδιές σας και υλοποίηση των ονείρων σας. Η Ανάσταση αυτή ας σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για όλους με αισιοδοξία. 

 Χρόνια Πολλά, Καλό Πάσχα !!!

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Προσοχή !!!!!!!!! Ανακοίνωση για φοιτητές εγγραφής του 2010 !!

Λύθηκε το πρόβλημα στο ΕΥΔΟΞΟΣ που παρουσιάστηκε στους φοιτητές με έτος εγγραφής 2010.

Πλέον μπορούν να δηλώσουν συγγράμματα για 22 μαθήματα στα πλαίσια της Β' Ζώνης.

Γενικότερα ισχύουν τα παρακάτω:
1. Επιτρέπεται, στα πλαίσια της Β' Ζώνης, η δήλωση και παραλαβή συγγραμμάτων για 22 μαθήματα.

2. Ο μέγιστος αριθμός δηλώσεων συγγραμμάτων ανά εξάμηνο είναι 8.

3. Προϋπόθεση δήλωσης συγγραμμάτων είναι η δήλωση των σχετικών μαθημάτων στο unistudent.


Ο προσδιορισμός του αριθμού των μαθημάτων για τα οποία ένας φοιτητής έχει παραλάβει συγγράμματα μέχρι στιγμής, γίνεται εύκολα μέσω τις επιλογής «Επισκόπηση», διαθέσιμη στην ενότητα «Δηλώσεις Συγγραμμάτων» στο ΕΥΔΟΞΟΣ.

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση για Β' εξάμηνο (Μαμ-Ω)

Το μάθημα της κας Καμπάκη "Επίπεδα ανάλυσης της γλώσσας" αλλάζει ώρα και θα διδάσκεται από εδώ και στο εξής κάθε Τετάρτη στις 13:45.