Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Διάλεξη με θέμα «Πολιτική Εξουσία και Δικαιοσύνη στον Αριστοτέλη».

Την Πέμπτη, 1η Μαρτίου 2012 και ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης (οδός Βασιλέως Γεωργίου 2β) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από την κ. Μαρία Λιάτση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Θέμα της διάλεξης: «Πολιτική Εξουσία και Δικαιοσύνη στον Αριστοτέλη».

Πρόκειται για τη διερεύνηση διαφορετικών μορφών δικαιοσύνης, έτσι όπως αυτές παρουσιάζονται στην ηθική και πολιτική σκέψη του Αριστοτέλη, αλλά και για τις σχέσεις νομικού δικαίου και δικαιοσύνης, τις σχέσεις της δικαιοσύνης με την αρετή της επιείκειας, την εξέταση της προέλευσης της τελευταίας και, τελικά, την ευρύτερη σχέση πολιτικής και ηθικής.

Η διάλεξη θα είναι ανοιχτή και για το ευρύ κοινό.

Η κ. Μαρία Λιάτση μεγάλωσε και σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Freiburg της Γερμανίας (2000): Ερμηνευτικό υπόμνημα σε ένα βιολογικό σύγγραμμα του Αριστοτέλη «Περί ζώων γενέσεως». Υφηγεσία (2005) στο Braunschweig της Γερμανίας με μία μελέτη γύρω από ζητήματα λογικής και ερμηνευτικής μεθόδου της Κλασικής Φιλολογίας. Η πιο πρόσφατη μονογραφία της αφορά στην Έβδομη Επιστολή του Πλάτωνα και ειδικότερα σε μία μελέτη της λεγόμενης φιλοσοφικής παρέκβασης αυτής της επιστολής. Τον Ιούνιο του 2009 εκλέχτηκε στη βαθμίδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο τομέα Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το Σεπτέμβριο του 2011 είναι αναπληρώτρια πρόεδρος του εκεί Τμήματος Φιλολογίας.

Σε όσες/όσους φοιτήτριες/τες ενδιαφέρονται θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου